Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού έργων ενός πανδοχείου στην αρχαία ελληνική πόλη της Μιλήτου εκεί που είναι σήμερα το Αϊδίνη στην επαρχία της Τουρκίας, έχουν αποκαλύψει σπασμένα δάκτυλα αγαλματιδίων από πηλό, καθώς και γλυπτά. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το πανδοχείο υπήρξε ιερός χώρος στην αρχαιότητα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού  των τουρκομογγολων , οι ανασκαφές με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Philipp Niewohner. Τα στοιχεία δάχτυλο είναι παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν στην Κόρινθο και τη νότια Ιταλία και τέτοια αντικείμενα λατρείας παρουσιάστηκαν σε θεούς και θεές με την ανάκτηση των όσων είχαν ασθενήσει κατά νου.


Τα γλυπτά βρέθηκαν επίσης ένα μέτρο βαθιά σε χώρο με ορθογώνιο σχήμα . Πιθανολογείται ότι κάποιος έκρυψε τα γλυπτά κατά τη διάρκεια της περιόδου, όταν ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α ‘απαγόρευσε τέτοιες λατρείες.

Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στο πηγάδι σκάμμα ήταν λάμπες πετρελαίου που χρονολογείται από το 4ο και 5ο αιώνα και κομμάτια κεραμιδιών. Αυτό δείχνει ότι το πανδοχείο έπαψε να λειτουργεί ως ένας ιερός χώρος από αυτόν τον αιώνα. -ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ archaeologynewsnetwork.blogspot.gr

 

ΣΕΡΒΟΙ-ΣΕΡΒΙΑ

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Β΄ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

Ὅτι ὁ ἄρχων Σερβλίας ἐξ ἀρχῆς, ἤγουν ἀπὸ τῆς βασιλείας Ἡρακλείου τοῦ βασιλέως, δουλικῶς ἐστιν ὑποτεταγµένος τῷ Ῥωµαίων βασιλεῖ, καὶ οὐδέποτε τῷ ἄρχοντι Βουλγαρίας καθυπετάγη1.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Συνεχίστε την ανάγνωση

Στις 16 Φεβρουαρίου 1914 το Δέλβινο και οι Άγιοι Σαράντα ανακηρύσσουν την Αυτονομία τους. Παρά τις διαταγές της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τις Aρχές για παρεμπόδιση των εκδηλώσεων, η Προσωρινή Κυβέρνηση στο Αργυρόκαστρο αποφάσισε η ανακήρυξη της Αυτονομίας να γίνει επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου και μάλιστα να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα για την τόνωση του ηθικού του λαού. Ως τόπος ορίσθηκε κατάλληλος χώρος κοντά στο Αργυρόκαστρο, στις όχθες του ποταμού Δρίνου. Συνεχίστε την ανάγνωση