ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ   ΜΟΥ…!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΙΔΗΣΗ…..ΣΟΒΑΡΗ…..
Η αποστολή των σπηλαιολόγων ανακάλυψε τον αρχαιότερο στον κόσμο υδατοφράχτη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Κρασναντάρ στο νότο της Ρωσίας. Τώρα πια η ιστορία των εφευρέσεων της ανθρωπότητας θα πρέπει να επανεξεταστεί. Η ηλικία του ευρήματος είναι πάνω από δέκα χιλιάδες χρόνια. Νωρίτερα θεωρούσαμε ότι οι πρώτοι υδατοφράχτες δημιουργήθηκαν περίπου πριν από 4.500 χρόνια.
Οι σπηλαιολόγοι της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας βρήκαν σε μία από τις σπηλιές της περιοχής του Κρασναντάρ μοναδικά
πήλινα αναχώματα. Οι υδροτεχνολογικές αυτές κατασκευές έπρεπε να συλλέγουν νερό, το οποίο κυλούσε στους τοίχους της σπηλιάς.
Ο επικεφαλής του τμήματος σπηλαιολογίας της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας Βιατσεσλάβ Ισάγιεφ, μιλώντας στη «Φωνή της Ρωσίας» είπε: «Πήραμε δείγματα του βράχου, και στο Γεωλογικό Ινστιτούτο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών έγιναν αναλύσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν την υπόθεσή μας ότι τα αναχώματα είναι τεχνητά». Οι επιστήμονες προσδιόρισαν την ηλικία των αναχωμάτων – είναι μεγαλύτερα από δέκα χιλιάδες χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για τον αρχαιότερο στον κόσμο υδατοφράχτη, και τώρα η ιστορία των εφευρέσεων της ανθρωπότητας θα πρέπει να ξαναγραφτεί.
Παλαιότερα οι ειδικοί απέδιδαν τους υδατοφράχτες στους αιγύπτιους. Θεωρούνταν πως οι πρώτες υδροτεχνολογικές κατασκευές εμφανίστηκαν στο Νείλο πριν από 4.500 χρόνια. Σήμερα αποδεικνύεται πως οι υδατοφράχτες είναι πολύ αρχαιότεροι. Σήμερα έτσι αποκαλούν την σπηλιά στο Κρασναντάρ – η σπηλιά του υδατοφράχτη.
Μετά της έρευνες στη σπηλιά του Υδατοφράχτη, οι επιστήμονες έκαναν την υπόθεση: στα τέλη της νεολιθικής εποχής οι άνθρωποι κατοίκησαν τις περιοχές αυτές για να κυνηγήσουν. Σε μια από τις σπηλιές βρήκαν νερό και έχτισαν τα αναχώματα, τα οποία τους επέτρεπαν να συλλέγουν το νερό σε ένα ασφαλές μέρες με καλή πρόσβαση.
Οι σπηλιές των αρχαίων ανακαλύφθηκαν στην περιοχή του Κρασναντάρ πριν από 30 και πλέον χρόνια. Τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1980 οι επιστήμονες είχαν βρει στη σπηλιά του Υδατοφράχτη πήλινο δοχείο, το οποίο ήταν φτιαγμένο πριν από την εποχή του σιδήρου. Ωστόσο, τα πήλινα αναχώματα, κρυμμένα στο σκοτάδι, ήταν σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν.
Ο Βιατσεσλάσβ Ισάγιεφ, ο οποίος ήταν επικεφαλής όλων των αποστολών μας εξηγεί: «Όταν οι σπηλαιολόγοι απέκτησαν σύγχρονους φακούς, οι οποίοι φωτίζουν αρκετά, αποδείχτηκε πως στη δεκαετία του ’80 εμείς ήμασταν σε εντελώς άλλες σπηλιές. Σήμερα τις βλέπουμε διαφορετικά και αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε εκείνα τα πράγματα, τα οποία παλιότερα παρέμεναν αθέατα».

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ …..ΛΕΜΕ……..ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΑΝ ΤΑΜΠΑΚΟ…….ΑΚΟΥ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΝΑΝΕ  ΕΝΑ ΦΡΑΓΜΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟ  ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΠΗΛΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ… ΤΟ 2500 π.Χ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΛΟΙΑ ΜΗΚΟΥΣ 40 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ …….ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ….ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΕΡΕΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΠΟΥΣΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ……………ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ …

ΠΗΓΗ  http://greek.ruvr.ru/2013_09_23/243812973/

Παναγιώτης Ήφαιστος

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου είναι μια ηρωική μορφή του αγώνα για Ελευθερία των Ελλήνων της Κύπρου. Όπως και κάθε άλλη αντίστοιχη και ανάλογη περίπτωση σε όλες τις εποχές και για όλα τα έθνη, το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ του Αυξεντίου συμβολίζει την αντίσταση στην βαρβαρότητα (εδώ την αποικιοκρατική) και την αξίωση των ανθρώπων να είναι ελεύθεροι, δηλαδή πολιτικά κυρίαρχοι. Συνεχίστε την ανάγνωση

Με τον Κρίνο Ζ. Μακρίδη

Ό,τι και να πράξουν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και άλλοι ντόπιοι και ξένοι, το Ενωτικό Δημοψήφισμα και ο αγώνας της ΕΟΚΑ, και ο διακαής και προαιώνιος πόθος της Ένωσης των Ελλήνων της Κύπρου με την Ελλάδα θα ζει στις καρδιές μας
Το πρόσφατο θέμα που προέκυψε μετά την ψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων τροπολογίας του ΕΛΑΜ, με την οποία αποφασίστηκε όπως στην επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 αναγιγνώσκεται στα σχολεία μια σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και γίνεται ολιγόλεπτη συζήτηση, είναι, για εμάς στο Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης, πολυδιάστατο. Συνεχίστε την ανάγνωση