Οι εκ μετεωρίτη  χάντρες σιδήρου (κέντρο) απεικονίζεται ανάμεσα στην αρχαία αιγυπτιακή κολιέ που είναι αρμαθιές με σχήμα σωλήνα λάπις λάζουλι (μπλε), κορνεόλη (καφέ / κόκκινο), αχάτη, και χρυσές χάντρες. 

Σε ένα Αρχαίο Αιγυπτιακό τάφο 5.000 ετών  βρέθηκαν σφαιρίδια που έγιναν από μετεωρίτες σιδήρου που έπεσαν στη Γη από το διάστημα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Τα σφαιρίδια, τα οποία είναι τα αρχαιότερα γνωστά

αντικείμενα σιδήρου στον κόσμο, ήταν δημιουργημένα περίπου 2.000 χρόνια πριν από την Εποχή του Σιδήρου της Αιγύπτου.


Το 1911, εννέα σε σχήμα σωλήνα σφαιρίδια ανασκάφηκαν από ένα αρχαίο νεκροταφείο κοντά στο χωριό του el-Gerzeh, που βρίσκεται νότια του Καΐρου, είπε ο επικεφαλής συγγραφέας μελέτης Thilo Rehren, καθηγητής στο UCL Κατάρ, παράρτημα University College Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Λονδίνου. Ο τάφος χρονολογείται περίπου στο 3200 π.Χ., είπαν οι ερευνητές.


Στο εσωτερικό του τάφου, που ανήκε σε έναν έφηβο, οι χάντρες σιδήρου ήταν αρμαθιές μαζί σε ένα περιδέραιο μαζί με άλλα εξωτικά υλικά, όπως χρυσό και πολύτιμους λίθους. Πρόωρη τεστ της σύνθεσης των σφαιριδίων »αποκάλυψε περιέργως υψηλές συγκεντρώσεις νικελίου, ένα αποκαλυπτικό στοιχείο υπογραφή για μετεωρίτες σιδήρου. 

 

ΣΕΡΒΟΙ-ΣΕΡΒΙΑ

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Β΄ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

Ὅτι ὁ ἄρχων Σερβλίας ἐξ ἀρχῆς, ἤγουν ἀπὸ τῆς βασιλείας Ἡρακλείου τοῦ βασιλέως, δουλικῶς ἐστιν ὑποτεταγµένος τῷ Ῥωµαίων βασιλεῖ, καὶ οὐδέποτε τῷ ἄρχοντι Βουλγαρίας καθυπετάγη1.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Συνεχίστε την ανάγνωση

Στις 16 Φεβρουαρίου 1914 το Δέλβινο και οι Άγιοι Σαράντα ανακηρύσσουν την Αυτονομία τους. Παρά τις διαταγές της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τις Aρχές για παρεμπόδιση των εκδηλώσεων, η Προσωρινή Κυβέρνηση στο Αργυρόκαστρο αποφάσισε η ανακήρυξη της Αυτονομίας να γίνει επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου και μάλιστα να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα για την τόνωση του ηθικού του λαού. Ως τόπος ορίσθηκε κατάλληλος χώρος κοντά στο Αργυρόκαστρο, στις όχθες του ποταμού Δρίνου. Συνεχίστε την ανάγνωση