Τούρκοι αρχαιολόγοι βρήκαν τη χαμένη πόλη του προφήτη Αβραάμ…γεμάτη με θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου …..αλλά  εντοπίστηκαν και σφηνοειδή έγγραφα και σφραγίδες Χετταίων βασιλέων, τα οποία βρήκαμε σε τρεις ανασκαφικές περιόδους. Πιστεύουμε, επίσης,  ότι εδώ βρίσκεται η αρχαία πόλη του Οδυσσέα….λένε….

 Η ΓΕΛΟΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει τη χαμένη πόλη του προφήτη Αβραάμ κατά τις ανασκαφές στην περιοχή της πόλης Kilis, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα της Αττάλειας, διαπιστώθηκαν πειστικές αποδείξεις ότι ο
προφήτης ζούσε κάποτε εδώ. Επιπλέον εντοπίστηκαν ασημένια νομίσματα που βρέθηκαν ανάμεσα στους θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η νοτιοανατολική επαρχία Κίλις είναι από τις πιο ‘καυτές’ επαρχίες στην Τουρκία κατά τους τελευταίους μήνες και προσελκύει αυξημένο ενδιαφέρον από ιστορικούς καθώς οι πρόσφατες ανακαλύψεις έφεραν στο φως ίχνη του προφήτη Αβραάμ αλλά τμήμα του θησαυρού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήθηκαν από πάπυρους που αναφέρονται στην εποχή του Σιδήρου, βρήκαμε τη χαμένη πόλη που είναι το μέρος όπου έζησε ο προφήτης Αβραάμ. Αυτή η περιοχή  έχει τώρα μεγάλες δυνατότητες για τον τουρισμό τόσο για την επαρχία, όσο και για όλη την Τουρκία. Βρήκαμε επίσης, 134 ασημένια νομίσματα που χρονολογούνται στο θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δήλωσε ο επικεφαλής των ομάδων των αρχαιολόγων και αναπληρωτής καθηγητής Atilla Engin στο Πανεπιστήμιο ‘Δημοκρατίας’ –Cumhuriyet.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος καθηγητής, είπε ότι η περιοχή έχει σημαντικά αρχαιολογικά στοιχεία και έργα τέχνης, ιδιαίτερα στην τούμπα Όιλουμ- Oylum tumulus, που είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη στην περιοχή.

«Αυτή η τούμπα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Τουρκία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στην περιοχή υπήρξε κάποτε ένα ισχυρό βασίλειο που βρίσκονταν σε μεγάλη ακμή την εποχή του Χαλκού.

Εντοπίστηκαν σφηνοειδή έγγραφα και σφραγίδες Χετταίων βασιλέων, τα οποία βρήκαμε σε τρεις ανασκαφικές περιόδους. Πιστεύουμε, δηλαδή,  ότι εδώ βρίσκεται η αρχαία πόλη του Οδυσσέα.

 Πάπυροι που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. δείχνουν ότι αυτή η πόλη είχε μεγάλη επιρροή. Φυσικά χρειαζόμαστε περισσότερα έγγραφα και ευρήματα για να επιβεβαιώσουμε την υπόθεση αυτή. Εμείς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στην περιοχή», είπε ο καθηγητής.

Κάποτε υπήρχε η σκέψη ότι ήταν πόλη του Οδυσσέα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι νέες ανακαλύψεις έδειξαν  ότι η τούμπα Όιλουμ είναι πολύ αρχαιότερη πόλη.

«Λέμε για τον Οδυσσέα, γιατί το όνομά του, αναφέρεται στους αρχαίου παπύρους και στους παπύρους των Χετταίων. Λένε, επίσης, ότι  στην πόλη ζούσε ο προφήτης Αβραάμ. Όταν θα είμαστε σε θέση να το αποδείξουμε θα είναι μια συγκλονιστική ανακάλυψη και θα προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Attila Engin, οι αρχαιολόγοι έχουν φθάσει σε βαθιά στρώματα της τούμπας. Τα ευρήματα θα εκτεθούν στο μουσείο Κιλίσα.

 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Με τον Κρίνο Ζ. Μακρίδη

Ό,τι και να πράξουν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και άλλοι ντόπιοι και ξένοι, το Ενωτικό Δημοψήφισμα και ο αγώνας της ΕΟΚΑ, και ο διακαής και προαιώνιος πόθος της Ένωσης των Ελλήνων της Κύπρου με την Ελλάδα θα ζει στις καρδιές μας
Το πρόσφατο θέμα που προέκυψε μετά την ψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων τροπολογίας του ΕΛΑΜ, με την οποία αποφασίστηκε όπως στην επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 αναγιγνώσκεται στα σχολεία μια σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και γίνεται ολιγόλεπτη συζήτηση, είναι, για εμάς στο Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης, πολυδιάστατο. Συνεχίστε την ανάγνωση

Μετρώ τα χρόνια από την εποχή του ελληνικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής σε τούτο το νησί της Αφροδίτης και τα βρίσκω πως είναι τέσσερις φορές τα δέκα δάχτυλά μου, και τρία ακόμα. Αυτά τα τρία δάχτυλα φέρνουν στο νου μου τον Ιερομόναχο Διονύσιο του εθνικού μας ποιητή. Στο απαράμιλλο έργο του «Η γυναίκα της Ζάκυθος», ο Σολωμός βάζει τον Διονύσιο (την ομώνυμη δηλαδή περσόνα του) ν’ αναρωτιέται πόσοι είναι οι δίκαιοι στον κόσμο και αρχίζει να συγκρίνει τον αριθμό τους με τα πέντε δάχτυλα του δεξιού χεριού του. Συνεχίστε την ανάγνωση