Ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου
στο Σοφικό Κορινθίας.

Στο πλαίσιο ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων ενέκρινε ομόφωνα τη σύναψη συμπληρωματικής προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης και συντήρησης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στο Σοφικό Κορινθίας.

Ο βυζαντινός ναός και το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους, που είναι προσαρτημένο στη βόρεια πλευρά του, έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, θα γίνουν
εργασίες αντικατάστασης των κουφωμάτων και στους δύο ναούς, επισκευή τρούλου, τοποθέτηση καναλιών καλωδίωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και επιστρώσεις δαπέδων. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στεγανοποίησης και θερμομόνωσης, αποξήλωσης σαθρών επιχρισμάτων και ενίσχυσης της τοιχοποιίας εσωτερικά και περιμετρικά της λιθοδομής.

Εδώ παρουσιάζονται οι επιβλητικές ακροπόλεις από δύο κυρίως αρχαίες ελληνικές πόλεις – παρέχοντας έτσι μας μια γεύση από την ελληνική αρχιτεκτονική που εκτείνεται σε όλη την Μεσόγειο..

ΒΙΝΤΕΟ

1-Η φημισμένη Ακρόπολη που συμβολίζει την δύναμη της Αθήνας ,στην κυριολεξία με το ύψος της , η δε ιστορία αυτής επάνω στην ψηλή βραχώδη προεξοχή με ύψος 490 ποδιών πηγαίνει απίστευτα πίσω περίπου το 3500 π.Χ., καθιστώντας την έτσι παλαιότερη ακόμη και από την Μεγάλη Πυραμίδα. Συνεχίστε την ανάγνωση

Τριδιάστατη αναπαράσταση της πόλεως της Θεσσαλονίκης και του συγκροτήματος του παλατιού ου Γαλέριου κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ. Συνεχίστε την ανάγνωση