Δύο νέες εκπαιδευτικές δράσεις, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών, με τίτλο «Από το αμπέλι στο αμπάρι» και «Λινά και μεταξένια» εγκαινιάζει για τον Ιούλιο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντας
στη δράση «Από το αμπέλι στο αμπάρι» τα παιδιά θα γνωρίσουν εκθέματα του Μουσείου που έχουν σχέση με το σταφύλι και το εμπόριο του κρασιού. Επίσης θα δουν στις αποθήκες του Μουσείου την αναπαράσταση ενός βυζαντινού εμπορικού καραβιού φορτωμένου με πήλινους αμφορείς.

Αντίστοιχα, όσα παιδιά πάρουν μέρος στη δράση «Λινά και μεταξένια», θα γνωρίσουν τα βυζαντινά ρούχα, θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της υφαντικής και θα φτιάξουν το δικό τους μικρό υφαντό.

Αναλυτικά, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

«Από το αμπέλι στο αμπάρι»: Τετάρτη 10 Ιουλίου, Τρίτη 16 Ιουλίου και Πέμπτη 18 Ιουλίου (11:00-12:30).

«Λινά και μεταξένια»: Πέμπτη 11 Ιουλίου, Τετάρτη 17 Ιουλίου και Παρασκευή 19 Ιουλίου (11:00-12:30).

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2313 306 476 (κ. Βαλεντίνα Σουμιντούμπ), Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-15:00.

Χορηγός: Σωματείο των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Σταύρος Παπαμαρινόπουλος σε μια συγκλονιστική συνεντευξη για την αξία των Αρχαίων Ελληνικών στις εγκεφαλικές λειτουργίες και τις δυνατότητες του τομέα Φυσικής της Πληροφορίας. Συνεχίστε την ανάγνωση

O Ηρακλής σε συμπόσιο. 500-490 π.Χ Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου

O« Ζωγράφος του Βερολίνου » ήταν το όνομα που δόθηκε από τον μεγάλο μελετητή της Οξφόρδης Sir John Beazley (1885-1970) σε έναν ανώνυμο Αθηναίο αγγειογράφο του πέμπτου αιώνα π.Χ.,( διότι το αντικείμενο που μελέτησε «βρέθηκε» στην πόλη αυτή .Έτσι πολλοί ετερόκλητοι παράγοντες λαμβάνουν λίγη δόξα από την ελληνικό πολιτισμό αναδρομικά…έτσι πλέον «βαπτίζεται » ένα ελληνικό έργο τέχνης από την αρχαιότητα με το όνομα της πόλης, που βρέθηκε το κλεμμένο ή απαλλοτριωμένο αντικείμενο ή κάποιου που το έχει κλέψει ή «αγοράσει» ή του «ανασκαφέα » που το «βρήκε» ) του οποίου το χέρι, την εργασία ο Beazley αναγνωρίζει σε πάνω από 200 πλήρη ή
αποσπασματικά αγγεία σε συλλογές σε όλο τον κόσμο. Συνεχίστε την ανάγνωση